skip to Main Content

Nul sukker i hele november mdr.

November challenge

Jeg kender ikke mange som ikke er afhængige af sukker. Der er mange problemer forbundet med overdrevet indtagelse af sukker. Men iiihhh hvor er det også lækkert med lidt sødt og min personlige holdning er, at jeg ikke særlig tilhænger af restriktioner. Jeg føler at det er et indgreb på min selvbestemmelse og ret til at indtage lige præcis det jeg ønsker og har lyst til. Jeg tror på balance og at mærke efter. MEN problemet er, at jeg faktisk spiser sødt hver dag og føler mig berettiget til at spise sødt. Lysten har nærmest overtaget min selvkontrol og der er ikke balance. Og endnu værre er, at jeg ikke altid lægger mærke til, når jeg har spist noget sødt og har bare lyst til mere og mere.

Det er blevet til lidt af et misbrug, som mere handler om nærvær og disciplin. Derfor har jeg besluttet mig for, at tage en kold tyrker i hele november mdr.

Min mand har ikke spist sukker i mange mdr. Dette har både været til stor frustration og jalousi hos mig, da der ligger nogle værdier og kultur i indtagelse af sukker, som f.eks. fredagsslik, søndagskage sammen med familien, sociale arrangementer, forkælelse med lækker chokolade, is med drengene, hygge med dessert, bolsjer på køretur osv. Det har taget overhånd og jeg kan mærke at sukker påvirker negativt min søvn, energi niveau og generelt mit humør.

Sukker er jo også allevegne og jeg tror faktisk at 99 procent af os spiser mere end den anbefalede mængde. Jeg er derfor spændt på min udfordring til mig selv, og at se mine vaner og mønstre i øjnene. Jeg kan allerede høre min hjerne argumentere for, hvilken dum ide har jeg fået. ”Hvorfor ikke nyde lidt i hverdagen, det skal der være plads til, jeg lever jo kun én gang, lidt sukker har da ingen betydning”. Måske, måske ikke, men jeg siger NEJ til sukker og rummer cravings den næste mdr.

𝐅𝐢𝐧𝐝𝐞𝐬 𝐂𝐨𝐜𝐨 𝐂𝐡𝐚𝐧𝐞𝐥´𝐬 𝐝𝐞𝐧 𝐥𝐢𝐥𝐥𝐞 𝐬𝐨𝐫𝐭𝐞 𝐤𝐣𝐨𝐥𝐞 𝐢 𝐝𝐢𝐭 𝐬𝐤𝐚𝐛?

Den er sort, elegant, enkel og alsidig og er den klassiske beklædningsgenstand, der blev skabt…

Læs mere

Teenagers oplevelse af glæde i hverdagen

Vores bedste chance for lykke er uddannelse – Mark Van Doren Laura er 18 år…

Læs mere

At skabe sunde ritualer i løbet af dagen

Vi ved alle, at forandringer er vanskelige at gennemføre. Meget forskning viser, at det at…

Læs mere

Nul sukker i hele november mdr.

November challenge Jeg kender ikke mange som ikke er afhængige af sukker. Der er mange…

Læs mere